Wprowadzenie odpowiednich zmian w codziennym żywieniu pracowników ma ogromne znaczenie dla poprawy jakości ich życia zawodowego. W dzisiejszych czasach, kiedy tempo życia staje się coraz bardziej intensywne, a obowiązków w pracy i życiu prywatnym przybywa, odpowiednia dieta nabiera szczególnego znaczenia.
Szanowni Państwo,
Z przyjemnością przedstawiamy kompleksowy raport, który skupia się na kluczowych pytaniach dotyczących sposobu odżywiania w miejscu pracy. Tempo życia i dynamiczny charakter środowiska pracy mają istotny wpływ na różne aspekty naszego życia, w tym - co i jak jemy. Długie godziny spędzone w biurze, pośpiech, stres oraz łatwy dostęp do niezdrowych przekąsek mogą znacznie utrudnić zadbanie o odpowiednią jakość posiłków. Badania przeprowadzone przez Health Enhancement Research Organization (HERO) jednoznacznie dowodzą, że pracownicy, którzy regularnie zdrowo się odżywiają mogą zyskać aż o 25% większą wydajność w pracy. To przekonujący argument, który powinien zwrócić uwagę pracodawców na znaczenie budowania świadomości w tym zakresie.
Jesteśmy przekonani, że nasz raport dostarczy istotnych informacji, które pozwolą zrozumieć, jak możemy lepiej dbać o zdrowie i dobre samopoczucie w miejscu pracy.
Z poważaniem,
Marta Stańczak, CEO Corporate Services, Sodexo Polska
Artur Skiba, Prezes Antal
Głównym celem badania było dokładne zrozumienie i analiza nawyków żywieniowych pracowników w trakcie wykonywania obowiązków zawodowych. Raport odpowiada na ważne pytania:
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do prawidłowego działania strony oraz w celach analitycznych, wydajnościowych i reklamowych. Pliki cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookies. Korzystanie z witryny oznacza akceptację Polityki Prywatności oraz Regulaminu.